Traject

  • Als eerste is er een kennismakingsgesprek aan de telefoon waarbij we kort kijken naar de hulpvraag. Ook kunnen we wederzijds voelen of er een klik is om verder te gaan met elkaar.
  • Vervolgens krijgt u een intakeformulier toegestuurd om in te vullen. Dit gebruik ik ter voorbereiding van een uitgebreider kennismakingsgesprek wat we dan plannen. Dat gesprek is bij u thuis en bedoeld om wat meer informatie te krijgen over uw kind, de hulpvraag vast te stellen en het plan te bespreken. Het is wenselijk als uw kind er tijdens een deel van het gesprek ook bij is. Als er genoeg vertrouwen is plannen we de eerste coaching sessie.
  • Het coachen gebeurt bij u thuis. Dan is uw kind in zijn/haar eigen vertrouwde omgeving. We kunnen ook naar buiten gaan indien die behoefte er is. Ervaring leert dat kinderen in beweging en buiten soms makkelijker tot praten of het uiten van zichzelf komen.
  • De sessies duren een uur. Na dat uur is er een korte terugkoppeling naar u als ouder. En uiteraard kunt u tussen de sessies door altijd telefonisch of per mail uw vragen stellen.
  • Na drie sessies is er een evaluatie moment. En gemiddeld na zes tot acht sessies is vaak het doel bereikt van het traject en vindt er een afronding plaats. Ik geef u evt nog tips en handvatten mee.

Margot van Poppel
0642310636
blauwevlinderkindercoaching@outlook.com